Ankara’nın lezzet mirası dijitalleşiyor
ANKARA (İGFA) – Ankara Üniversitesi, Ankara Kalkınma Ajansı ve Ankara Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü, “Geleneksel Ankara Yemekleri Dijital Kütüphanesi” için iş birliği protokolü imzaladı.
Ankara Kalkınma Ajansı konut sahipliğinde gerçekleşen merasimde, Ankara’nın güçlü mutfak kültürünün dijital ortamda korunması ve tanıtılması için kıymetli bir adım atıldı.
“ANKARA’NIN VARLIKLI MUTFAĞI TANITILMAYI BEKLİYOR”
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, merasimde yaptığı konuşmada, Ankara’nın yemek kültürünün zenginliğine dikkat çekti: “Ankara, coğrafik işaretli eserleriyle önemli bir gastronomi mirasına sahip, lakin bu zenginlik gereğince tanıtılmıyor. Üniversitemizin Beypazarı’ndaki gastronomi kısmı ve ehil akademisyenleriyle bu projede yer almaktan memnunuz.”
“350’YE YAKIN ESER TESPİT ETTİK”
Ankara Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Erhan Karakaya, Ankara’nın esaslı tarihinin gastronomi alanında da kendini gösterdiğini belirtti: “25 ilçede yaptığımız saha araştırmalarında 350’ye yakın eser bulduk. Bu proje, Ankara’nın gastronomi tarihini ve kültürünü hem ulusal hem memleketler arası alanda tanıtacak.”
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan, gastronominin turizmde kritik bir rol oynadığını vurguladı: “Ankara’nın önemli bir gastronomi kültürü var. Ajans olarak, unutulmaya yüz tutmuş kıymetleri geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Yakın vakitte Ankara müzikleri projemizi tamamladık, artık sıra mutfakta.”
Proje, klasik Ankara yemeklerinin özgün tanımlarını derlemeyi, mutfak kültürünü ve yeme içme adabını profesyonel reçetelerle belgelemeyi, dijital bir arşiv oluşturmayı amaçlıyor.
Yorumlar kapalı.