Borusan gönüllülük çalışmalarıyla topluma değer katmaya devam ediyor
Attığı her adımda toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden Borusan Grubu, Okyanus Gönüllü Borusanlılar platformuyla, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde “Yaşadığımız gezegenin bize duyduğu ihtiyacın farkındayız ve dünyaya fayda sağlamak için çıktığımız bu yolda biz de varız.” diyor.
Borusan, yıl boyunca gerçekleştirdiği sosyal yaşama olumlu katkı sağlayan, eğitimden spor ve sanata, eşitsizliklerin azaltılmasından çevrenin korunmasına kadar geniş bir yelpazede ele aldığı gönüllülük çalışmalarını bir kez daha vurgulayarak gönüllük konusundaki farkındalığı artırmayı amaçlıyor.
Bu sene, 80 yılı geride bırakan ve kurulduğu günden bu yana toplumsal gelişime de katkıda bulunan Borusan, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini merkeze alarak gerçekleştirdiği projelerle gönüllülük alanında önemli bir dönüşüme öncülük ediyor. Yıl boyunca imza attığı pek çok gönüllülük çalışmasıyla Borusan, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde, gönüllülük çalışmalarına verdiği önemi bir kez daha vurguladı. Eğitimden kültür ve sanata, iklim krizinden eşitsizliklerin azaltılmasına kadar pek çok farklı alanda gönüllülük projeleri, 2008 yılında hayata geçirilen Okyanus Gönüllü Borusanlılar Platformu tarafından yürütülüyor. Toplumsal çözümlerin bir parçası olmayı hedefleyen platform, çalışanların sosyal sorumluluk duygusunun artmasını desteklerken bir taraftan da sosyal konuların kurum kültürüne entegre edilmesine olanak tanıyor.
Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu; “Borusan Grubu olarak, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde bir kez daha gönüllülüğün gücüne olan inancımızı ve bu değerli günün önemini vurguluyoruz. Çalışanlarımızın bilgi ve becerilerini gönüllülük anlayışı ile değerlendirmelerini ve topluma fayda sağlayacak projeleri hayata geçirmelerini teşvik ederek hem kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de daha yaşanabilir bir dünya için çalışıyoruz. 80 yıllık yolculuğumuzda, sanayinin gücüyle ülkemizin büyümesine katkıda bulunurken, toplumumuzun kalbini de besleyen bir güç olmayı hedefledik. Biz de şimdiye dek olduğu gibi toplumsal sorumluluk projelerimizle, ülkemizin ve dünyamızın geleceği için değer yaratmaya devam ediyoruz. Bugün, 200 yıl ve ötesinde var olma vizyonuyla sürdürülebilir bir gelecek için attığımız her adımda yanımızda olan gönüllülerimize teşekkür ederiz. Unutmayalım ki, bir olduğumuzda hem kendi geleceğimizi hem de yeni nesilleri güzel yarınlara ulaştıracak güç bizim elimizde.”
Sinemasal Akademi Borusan Defne Kampüsü
Borusan, 6 Şubat 2023’te yaşanan büyük felaketin ardından deprem bölgesindeki halkın maddi ihtiyaçlarının yanı sıra manevi olarak da yanında bulunmak amacıyla Sinemasal Akademi Borusan Defne Kampüsü projesini hayata geçirdi. 4 uluslararası 3 ulusal ödülün sahibi olan Sinemasal Akademi Borusan Defne Kampüsü ile yaklaşık 1,5 sene içerisinde özellikle gençler ve çocuklara yönelik birçok fayda projesine imza atıldı. Sanat ve spor atölyelerinin yanı sıra pek çok konuda eğitimler ve kariyer günleri düzenlendi. Kampüsteki etkinliklerle bugüne dek yaklaşık 35 bin kişiye ulaşıldı. 100’ün üzerinde Okyanus Gönüllü Borusanlı’nın kampüste görev aldığı, 100’den fazla atölye çalışması gerçekleştirildi. Bu yıl kampüste Okyanus Gönüllü Borusanlılar 23 Nisan kapsamında kortej yürüyüşü, oyunlar, atölyeler, parti ve açık hava sinemasından oluşan bir etkinliğe imza attı. 5-17 yaş arası 500 çocuğun katıldığı etkinliğin öncesinde Hatay’da kortej yürüyüşü gerçekleştirdiler.
Nisan ayında, Borusan Okyanus Gönüllüleri, Ebru Baybara Demir’in kurduğu Gönül Mutfağı’nda çalışarak depremden etkilenen İskenderunlulara yemek hazırlama, paketleme ve dağıtım konusunda destek oldu. Gönüllülük çalışmalarına destek vererek 72 mahalleye iftar dağıtımı gerçekleştirdiler.
İstanbul Maratonu’nda iyilik için koştular
Borusan’dan 159 gönüllünün başvurduğu İstanbul Maratonu 3 Kasım Pazar günü gerçekleşti. Gönüllüler iki grup halinde Darüşşafaka Cemiyeti- Söz Konusu Eğitimse Yardıma Koşarız projesini ve Eğitimde Görme Engelliler Derneği-Engelsiz Nota projesini desteklemek için koştular. Okyanus Gönüllü Borusanlılar, maratonda en çok bağışa ulaşan dernek olan Darüşşafaka Cemiyeti adına koşan, kurumsal bağışçı sayısı ve bağış tutarı en fazla olan 4. kurum oldu. Borusan Grubu, Borusanlı gönüllülerin katılımıyla eğitim, eşitsizliğin azaltılması, sosyal yaşam, çevre, hayvanların ve biyoçeşitliliğin korunmasına yönelik onlarca projeyle topluma, bulunduğu çevreye ve nihayetinde dünyanın geleceğine katkı sağlamayı sürdürüyor.
Geleceğe İlham Buluşmaları’nda bu ay gönüllük konuşuldu
Borusan’ın her ay, farklı alanlardaki uzman isimleri bir araya getirerek farkındalık yaratmayı ve ilham olmayı hedeflediği “Geleceğe İlham Buluşmaları’nın bu ayki programı, Dünya Gönüllüler Günü kapsamında gerçekleştirildi. Bu bölümde Okyanus Gönüllü Borusanlılar Eş Liderleri, Borçelik Kurumsal İletişim Birim Yöneticisi Elif Aygül ve Borusan Holding Kurumsal İletişim Uzman Yardımcı Zeynep Alioğlu konuk oldular. Aygül ve Alioğlu Borusan’da gönüllülüğü, kurumsal sosyal sorumluluğu nasıl ele aldıklarını, Okyanus Gönüllü Borusanlılar platformunu ve hayata dokunan projelerini anlattılar.
Okyanus Gönüllü Borusanlılar hakkında
2008 yılında kurulan Okyanus Gönüllü Borusanlılar Platformu, Borusanlıların bilgi ve becerilerini gönüllülük yaklaşımıyla değerlendirmeleri ve fayda projeleriyle topluma katkı sağlamaları amacıyla kuruldu. Platform ile Borusanlılar iklim, insan, inovasyon odaklı gönüllülük çalışmaları gerçekleştirirken tüm projelerde yerel halk, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler ile birlikte çalışmayı önceliklendiriyorlar. 2024 yılında ise 900’e yakın gönüllü ile 9000 saatten fazla gönüllülük çalışması yaptılar.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı