Gizlilik politikası

Gizlilik Politikası ve Çerez Politikası | Art's Magazin

Gizlilik Politikası ve Çerez Politikası

1. Genel

Bundan böyle “Art’s Magazin” olarak anılacak  artsmagazin.com web sitesini ziyaret edenlerin gizliliğini korumayı ilke olarak benimsemiştir. 

Bu kapsamda Art’s Magazin olarak, kişisel verilerin hukuka uygun işlenmesi adına 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun“) hükümlerine, Kişisel Verileri Koruma Kurulu (“Kurul“) kararlarına ve uygun düştüğü ölçüde Avrupa Birliği Veri Koruma Tüzüğü (“GDPR“) hükümlerine uyum sağlamak için gerekli her türlü tedbir ve aksiyonu alıyoruz. 

Sizleri, kullanıcılara ilişkin ne tür bilgilerin  tarafından işlendiğini ve bunların nasıl kullanıldığı konusunda bilgilendirmek istiyoruz. Aynı zamanda sizleri, veri sahibi olarak ilgili haklarınızı nasıl kullanabileceğinize dair bilgilendireceğiz.

İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası‘na ilişkin olası değişiklikler bu sayfada yayımlanacaktır. Bu çerçevede, hangi bilgilerin saklandığına ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığına dair güncel olarak bilgi almanıza olanak sağlanacaktır.

İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası, Art’s Magazin sitesinden bağlantı uzantısı verilmiş başka web siteleri için geçerli değildir.

Gizlilik Politikası ve Çerez Politikası | Art's Magazin

2. Kişisel verilerin toplanması, kullanımı ve işlenmesi

Art’s Magazin, ilgili kişisel verileri bu web sitesini kullanıcılara sunmak ve bu sitenin uygun şekilde çalıştığının ve gerekli ölçüde güvenliğin sağlandığının temin edilmesi doğrultusunda kullanır. Bu kapsam dışında kalan ve veriler üzerinde gerçekleştirilen her işlem, diğer yasal yükümlülükler, izinler, Art’s Magazin’in meşru menfaatinin bulunduğu haller zemininde ya da ilgili kullanıcının Art’s Magazin’e verdiği açık rıza çerçevesinde gerçekleşmektedir. 

Art’s Magazin, ilgili verileri özel olarak şu amaçlar doğrultusunda saklar ve işler:

Kullanıcılar web sitesini ziyaret ettiğinde Art’s Magazin belirli verileri otomatik olarak toplar ve saklar. Bu verilere: Talep edilen içeriği (örn. özellikle içeriği, metinleri, görselleri ve indirme için sağlanan veri dosyalarını vb.) iletebilmek için gerek duyulan, ilgili uç cihaza tahsis edilmiş IP adresi ya da cihaz kimliği, kullanıcıların web sitesi bağlamındaki aktiviteleri, ilgili uç cihaz türü, kullanılan tarayıcı türü ve kullanım tarihi ve saati dahildir.

Art’s Magazin bu bilgileri amaç dışında kullanımı tespit ve takip edebilmek üzere 90 gün süreyle saklamaktadır. 

Aynı zamanda Art’s Magazin, hizmetlerin sunumunu, özelliklerini, işlevlerini ve genel yönetim görevlerini geliştirmek için de bu bilgileri kullanır.

Bunların yanında Art’s Magazin, yukarıda verilen amaçlar doğrultusunda söz konusu verilere artık gerek duyulmadığında, IP adresleri de dahil olmak üzere kullanımdaki verileri usule aykırı gecikme olmaksızın siler ya da anonim hale getirir.

İlgili verilerin işlenmesi ve kullanımı, (1) işlemenin web sitesinin sunulabilmesi için gerekli olduğu; ya da (2) Art’s Magazin’in, web sitesinin işlevselliğini ve sorunsuz biçimde çalışmasını, aynı zamanda da kullanıcıların gereksinimlerine uygun olmasını temin eden ve geliştiren meşru bir menfaate sahip olduğu durumlarda, bu işlemlerin yapılabilmesine imkan sağlayan ilgili yasa hükümlerinin oluşturduğu zemin doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Toplanan verilerin alıcılarına; sorumlu bulunan kurum içi departmanların üyeleri, Art’s Magazin’e bağlı diğer şirketler, dış hizmet sağlayıcıları (örn. hosting ve içerik yönetimi, pazarlama ajansları, sağladıkları hizmetler dolayısıyla gerekli olması halinde diğer üçüncü taraf sağlayıcılar), ilgili yükümlülükleri ve yetkileri çerçevesinde; örneğin, resmi bir talepte bulunulması ya da Art’s Magazin’in sahip olduğu hakları tespit etmek, uygulamak ya da savunmak üzere gerekli olması halinde ilgili yetkililer ve Art’s Magazin şirketlerinin mevcut hissedarları ya da satış, birleşme ya da satın alma durumunda gelecekteki hissedarları dahil olabilir.

Gizlilik Politikası ve Çerez Politikası | Art's Magazin

3. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

İletişim (Bize Ulaşın) / Müşteri Talep Formu

İletişim bilgilerinizi web sitemizde yer alan “Bize ulaşın” isimli iletişim formu üzerinden veya ilgili sekmede yer alan çağrı merkezi numaralarımız aracılığıyla bizimle paylaşmış olabilirsiniz.

Size ait verileri talebinize cevap vermek amacıyla kullanacağız.

Verilerinizin işlenmesi ve kullanımı, mevcut talebinizi karşılamak için işlemenin gerekli olması halinde bunun yapılabilmesine imkan sağlayan yasa hükümlerinin ve/veya Art’s Magazin’in meşru menfaatinin oluşturduğu zemin doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Herhangi bir açık rıza beyanı vasıtasıyla daha uzun bir süre için onay vermediğiniz durumda, verileri yalnızca yukarıda verilen hedefi gerçekleştirmek için gerekli süre ya da herhangi bir yasal saklama zorunluluğunun gerektirdiği dönem boyunca saklayacağız.

Gizlilik Politikası ve Çerez Politikası | Art's Magazin

4. Çerezler (“Cookie”ler), Pikseller, ve Benzer Teknolojiler

Bu web sitesi, çerezleri ve benzeri teknolojileri kullanmaktadır. Çerezler, web sitemizi kullanmak için gerekli olan ve tarayıcınız tarafından sabit diskinize geçici olarak depolanan küçük veri birimleridir. Bir çerez genellikle, rastgele şekilde oluşturulmuş bir sayıdan oluşan ve cihazınıza depolanan benzersiz bir tanımlayıcı içerir.

Bu tanımlayıcıların bazıları web sitesi oturumunuz sona erdiğinde geçerliliğini yitirirken, bazıları ise daha uzun süreler boyunca cihazınızda kalabilir. Teknik açıdan gerekli çerezler otomatik olarak kullanılacaktır. Diğer çerezler (ya da benzeri teknolojiler) yalnızca ön onayınız üzerine uygulanacaktır.

Bir piksel genellikle, içerik kişiselleştirme ya da tarayıcı deneyimini daha etkili ve kolay hâle getirme amacı doğrultusunda bir web sitesine yerleştirilen ve IP adresi, tarayıcı türü, erişim zamanı ya da önceden ayarlanan çerezler gibi belirli verileri toplayan yalnızca 1 piksel x 1 piksel ölçülerindeki şeffaf bir görseldir. Piksellerin çerezleri oluşturup yönetmesi nedeniyle sıklıkla çerezlerle birlikte kullanılırlar.

Web sitesi, onay vermeniz halinde cihazın işletim sistemi, tarayıcısı, yüklü yazı tipleri, IP adresi, eklentileri ve daha detaylı bilgileri toplayacaktır. Bu sayede cihaz, kullanıcıya ilişkin pazarlama amaçları doğrultusunda yeniden tanınabilir.

Web sitemizde yer alan “İletişim” bölümünden veya yardim@artsmagazin.com mail adresinden bize ulaşarak, çerezleri dilediğinizde devre dışı bırakıp, bundan böyle geçerli olmak üzere onayınızı geri çekebilirsiniz

Gizlilik Politikası ve Çerez Politikası | Art's Magazin

Google Ads

Bu web sitesi, onay vermeniz kaydıyla, kullanılan reklam ve tanıtım yöntemlerinin etkililiğini değerlendirme ve size tekrar ulaşabilme amaçları doğrultusunda Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland (“Google”) isimli kuruluş tarafından sunulan bir hizmet olan “Google Ads“ isimli servisi kullanmaktadır. Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, “Google Ads“ cihazınıza bir çerez yükler.

Bu çerez aracılığıyla Google, reklamlarımızın erişimini analiz etmek ve erişim alanının ölçümünü görselleştirmek ve kişiselleştirilmiş reklamlar görüntülemek için web sitemizin kullanımı, web sitemizdeki etkileşimler ile reklam ve tanıtım yöntemleri, IP adresiniz, tarayıcı bilgileriniz, daha önce ziyaret ettiğiniz web siteleri ve erişim tarihi ve saati gibi cihazınız tarafından oluşturulan bilgileri işler. Bu bağlamda, farklı uç cihazların size ya da evinize ait olup olmadığı da belirlenebilmektedir. “Yeniden pazarlama“ yöntemiyle beraber, web sitemizin kullanıcıları Google reklam ve tanıtım ağı içerisinde yer alan diğer web sitelerinde (örn. Google Arama ya da Youtube) yeniden tanınıp tespit edilebilir ve bu kişilerin ilgi alanlarına uygun hâle getirilmiş reklamlar sunulabilir. 

Web sitesi kullanımınıza ilişkin çerez tarafından üretilen bilgiler (IP adresiniz de dahil olmak üzere) Google’a iletilecek ve Google tarafından Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde saklanacaktır. Avrupa’daki yasalar bağlamında, ABD yeterli düzeyde veri korumayı garanti etmemektedir. Kitlesel izleme yasaları dolayısıyla devlet yetkilileri bu verilere erişebilir. Kişisel verileriniz bir defa paylaşıldığında, aynı düzeyde korumaya sahip olamayacaktır, bunun yanında verilere ilişkin haklarınızı kullanamayabilirsiniz.

Art’s Magazin web sitesinde çerezlere izin vererek, yukarıda açıklanan verilerin kullanılmasını ve daha önce tanımlanan çerçevede Google tarafından işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

Google hizmetlerinde gizlilik hakkında daha detaylı bilgi için şu bağlantıyı kullanabilirsiniz: 

https://policies.google.com/privacy?hl=tr

Verilerin toplanmasına itiraz:
Web sitemizde yer alan “İletişim” bölümünden veya yardim@artsmagazin.com mail adresinden bize ulaşarak, çerezleri dilediğinizde devre dışı bırakıp, bundan böyle geçerli olmak üzere onayınızı geri çekebilirsiniz. Çerez kullanımını genel olarak kabul etmenize karşın, kişiselleştirilmiş reklamlar almak istemiyorsanız bu bağlantıyı kullanarak Google’ın reklam ayarlarını ayrı şekilde nasıl ayarlayabileceğinize ilişkin bilgilere ulaşabilirsiniz. Bir alternatif olarak, devre dışı bırakma eklentisi de yükleyebilirsiniz

Google Campaign Manager 360 (önceki adıyla DoubleClick)

Onay vermeniz kaydıyla, size ilgili reklamları gösterebilmek amacıyla Google Campaign Manager 360 ile birlikte Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 tarafından sunulan bir hizmeti kullanmaktayız. Bu amaç doğrultusunda da Google, IP adresinizi kullanarak cihazınıza bir çerez yükler. Bu çerez, IP adresi, tarayıcı ve cihaz bilgileri, ziyaret edilen web siteleri ve erişim zamanına ek olarak tarayıcınızda görüntülenen reklamlar ve hangi reklamlara tıkladığınıza ilişkin bilgileri de toplamaktadır. Bu sayede Google‘ın ve paydaşı olduğu diğer sitelerin, Art’s Magazin sayfalarına ve diğer web sitelerine daha önce yapılan ziyaretlere bağlı olarak ilgi alanına özel reklamlar göstermesi mümkün olur.

Campaign Manager’a ait çerezler, ekrandaki ve öne çıkan reklamları kontrol etmek için tarayıcınıza atanmış takma bir tanımlama numarası kullanır. Bu doğrultuda tarayıcınız, reklamlar sunulduğunda ve hedeflenen gruba atandığında tanımlanmış olur. Böylelikle Google tarafından cihazınızda saklanan çerezler, bir yandan Google’ın web sitelerini (örn. “Google Ads“ kapsamında), diğer yandan da (örn. “Google Campaign Manager 360“ kapsamında) web sitelerimizi ve (ilgi alanınıza bağlı olarak) diğer paydaşların web sitelerini ziyaret ettiğinizde yeniden hedeflenebilmenizi sağlar.

Bu bilgiler aynı zamanda web sitesi kullanımınızı değerlendirmek, web sitesi operatörleri için web sitesi etkinliğine ilişkin raporlar oluşturmak ve web sitesi etkinliği ile internet kullanımına bağlı diğer hizmetleri sunmak amacıyla da kullanılmaktadır.

Google, size ait verileri profil oluşturma ve mevcut verilerinizi daha önce toplanan diğer verilerinizle bağlantılı hâle getirmek için kendi amaçları doğrultusunda da kullanabilir (örn. Google Hesabınız üzerinden).

Web sitesi kullanımınıza ilişkin çerez tarafından oluşturulan bilgiler ABD içerisinde bulunan Google sunucularına iletilecek ve orada saklanacaktır. Under Avrupa’daki yasalar bağlamında, ABD yeterli düzeyde veri korumayı garanti etmemektedir. Kitlesel izleme yasaları dolayısıyla devlet yetkilileri bu verilere erişebilir. Kişisel verileriniz bir defa paylaşıldığında, aynı düzeyde korumaya sahip olamayacaktır, bunun yanında verilere ilişkin haklarınızı kullanamayabilirsiniz.

Art’s Magazin web sitesinde çerezlere izin vererek, yukarıda açıklanan verilerin kullanılmasını ve daha önce tanımlanan çerçevede Google tarafından işlenmesini kabul etmiş olursunuz. Google hizmetlerinde gizlilik hakkında daha detaylı bilgi için şu bağlantıyı kullanabilirsiniz:
http://www.google.de/intl/de/policies/privacy

Verilerin toplanmasına itiraz:
Web sitemizde yer alan “İletişim” bölümünden veya yardim@artsmagazin.com mail adresinden bize ulaşarak, çerezleri dilediğinizde devre dışı bırakıp, bundan böyle geçerli olmak üzere onayınızı geri çekebilirsiniz. Çerez kullanımını genel olarak kabul etmenize karşın, Google Campaign çerezlerinin kullanımı konusunda rahat hissetmiyorsanız, bu bağlantıyı kullanarak Google tarafından sunulan Campaign Manager hizmetini devre dışı bırakabilirsiniz

Sosyal Medya

Web sayfalarımızda, çeşitli sosyal medya ağlarının çerezleri ve eklentileri gibi Sosyal Medya içerik yönetimi hizmetleri gömülü şekilde bulunmaktadır. Bağlantılı hizmetler, yalnızca onay vermeniz halinde, ilgili şirketler (“tedarikçiler”) tarafından sunulmaktadır. Bu hizmetlerin temel amacı içeriklerimizi görüntülemenizi ve arkadaşlarınızla ve ağlarınızla paylaşmanızı sağlamaktır. Tedarikçiler şunlardır:

  • Facebook, Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA, ve AB içerisinde Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Ireland (“Facebook”) tarafından işletilmektedir. Facebook eklentileri ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://developers.facebook.com/docs/­plugins
  • Twitter, Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA (“Twitter”) tarafından işletilmektedir. Twitter butonları ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://dev.twitter.com/web/tweet-button
  • YouTube, Google LLC, 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California 94043, USA, ve AB içerisinde by Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland (“Google”) tarafından sağlanmaktadır. YouTube eklentilerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://developers.google.com/youtube/documentation
  • Instagram, Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Ireland (“Instagram”) tarafından sağlanmaktadır. Instagram eklentileri ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://developers.facebook.com/docs/instagram
  • LinkedIn, LinkedIn Corporation, 1000 West Maude Avenue, Sunnyvale, California 94085, USA, ve AB içerisinde LinkedIn Ireland Unlimited Company, Gardner House, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ireland (“LinkedIn”) tarafından sağlanmaktadır. LinkedIn eklentileri ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://developer.linkedin.com/plugins#

Web sitelerimizi ziyaret ettiğinizde verilerinizin korunma seviyesini artırmak için bu sosyal medya hizmetleri “Çift tıklanan butonlar” olarak uygulamaya konmuştur. Bu tarz bir entegrasyon bu tarz eklentiler içeren web sitelerine, web sitemiz içerisinden eriştiğinizde, otomatik olarak servis sağlayıcıların sunucularıyla bağlantı kurmamanızı sağlar.

Sadece sosyal medya hizmetlerini etkinleştirmeniz durumunda veri aktarımına izin vermiş olursunuz ve tarayıcı servis sağlayıcıların sunucularına doğrudan bir bağlantı oluşturur. Çeşitli eklentilerin içeriği ardından ilgili servis sağlayıcı tarafından doğrudan tarayıcınıza aktarılır ve ardından ekranınızda görüntülenir. 

Sosyal medya eklentisi, daha önce ziyaret edilen web sitelerini, IP adresinizi, tarayıcı bilgilerinizi ve sunucu isteğinin tarihi ve zamanını tedarikçiye sağlar. Sosyal medya işlevlerinden herhangi biri kullanıldığında da (örn. “Paylaş“ butonuna tıklamak, yorum bırakmak), bu bilgiler de tarayıcınız tarafından saklama amacıyla tedarikçiye iletilecektir. Bu tedarikçiler, sosyal medya hesabınıza giriş yapmasanız dahi, verilerinizi analiz, pazarlama, profil oluşturma ve verilerinizi daha önce toplanan diğer verilerle (örn. ilgili tedarikçideki kullanıcı hesabınız aracılığıyla) bağlantılı hâle getirmek için kendi amaçları doğrultusunda kullanabilir.

Tedarikçiler verilerin bir kısmını Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde işlemektedir. Avrupa’daki yasalar bağlamında, ABD yeterli düzeyde veri korumayı garanti etmemektedir. Kitlesel izleme yasaları dolayısıyla devlet yetkilileri bu verilere erişebilir. Kişisel verileriniz bir defa paylaşıldığında, aynı düzeyde korumaya sahip olamayacaktır, bunun yanında verilere ilişkin haklarınızı kullanamayabilirsiniz.

Art’s Magazin web sitesinde çerezlere izin vererek, yukarıda açıklanan verilerin kullanılmasını ve daha önce tanımlanan çerçevede tedarikçiler tarafından işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

Verilerin tedarikçiler tarafından toplanması ve kullanımı ile bu durumlar bağlamında gizliliğinizi korumak için sahip olduğunuz haklar ve imkanlar hakkında detaylı bilgiye ilgili tedarikçilerin veri koruma/gizlilik politikası içerisinden ulaşılabilir:

Verilerin toplanmasına itiraz:
Web sitemizde yer alan “İletişim” bölümünden veya yardim@artsmagazin.com mail adresinden bize ulaşarak, çerezleri dilediğinizde devre dışı bırakıp, bundan böyle geçerli olmak üzere onayınızı geri çekebilirsiniz. Bunun yanında, tarayıcı ayarlarınızı ya da sosyal medya platformu ayarlarınızı da değiştirerek tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz.

WordPress.org tarafından kaydedilen çerezler

Art’s Magazin WordPress altyapısı kullanmaktadır. Bu altyapı çerçevesinde WordPress ve iştirakları için geçerli Çerez politikası hakkında da bilgi vermek istiyoruz.

Çerezleri birçok farklı amaç için kullanıyoruz. Bazı çerezler teknik nedenlerden dolayı gereklidir. Bazıları hem ziyaretçiler hem de kayıtlı kullanıcılar için kişiselleştirilmiş bir deneyim sağlar. Bazıları da seçili üçüncü taraf ağlardan reklamların gösterilmesini sağlar. Bu çerezlerin bazıları, bir sayfa yüklendiğinde veya bir ziyaretçi belirli bir işlem yaptığında (bir yazıdaki ‘beğen’ yada ‘takip et’ düğmesine tıklamak gibi) kaydedilir.

WordPress.org tarafından ayarlanan farklı çerezlerin ayrıntıları aşağıdaki tablolalarda kategoriler altında bulunan özel örneklerle gösterilmiştir. Bu tablolarda çerezlerin adı ve amacı bulunur. Bazı çerezler yalnız oturum açmış ziyaretçiler için kullanılırken, bazıları da herhangi bir ziyaretçi için kullanılmış ve buna göre işaretlenmiştir. Yalnız belirli alt etki alanlarına uygulanan çerezler, ilgili başlığın altında bulunur.

Kesinlikle Gerekli: Bunlar WordPress.org temel işlevlerinin yerine getirmesi için gerekli olan çerezlerdir. Kayıtlı kullanıcıların hesapları ile ilgili işlemleri onaylamasını ve gerçekleştirmesini sağlamak için gerekli bilgileri içerir.

İşlevsellik: Bu çerezler hesap adı, dil seçimi ve konum gibi kullanıcı tercihlerini tutmak için kullanılır.

Başarım: Başarım çerezleri, kullanıcıların WordPress.org üzerinde barındırılan web siteleri ile nasıl etkileşime girdiğinin anlaşılmasına yönelik olarak, en çok hangi sayfaların ziyaret edildiği gibi çeşitli istatistik verileri toplar. Bu bilgiler yalnız web sitesini geliştirmek için kullanılır.

İzleme: Bunlar, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yardımcı olmak için, tekil ziyaretçi sayısı ve sayfa görüntülemeleri gibi bilgileri toplamak amacıyla güvenilir üçüncü taraf ağları tarafından kullanılır (Google Analytics gibi) .

Üçüncü Taraflar/Gömülü İçerikler: WordPress.org, web sitesi ziyaretçilerinin deneyimini geliştirmek için üçüncü tarafların çeşitli uygulamalarından ve hizmetlerinden faydalanır. Paylaşımlar için Facebook ve Twitter veya videoları gömmek YouTube ve Vimeo gibi sosyal ağ platformları kullanılabilir. Bu tür kullanımların sonucunda, çerezler bu üçüncü taraflarca belirlenebilir ve çevrimiçi etkinliklerinizi izlemek için onlar tarafından kullanılabilir. Bu çerezler tarafından toplanan bilgiler üzerinde doğrudan kontrolümüz yoktur.

wordpress.org

ÇerezSüreAmaçYalnız oturum açmış kullanıcılar?
devicePixelRatioTarayıcı varsayılanı (1 yıl)Siteyi ziyaretçinin ekran boyutuna göre uyarlamak için kullanılır.Hayır
wordpress_test_cookieOturumTarayıcının çerezleri kabul edip etmediğini sınar.Hayır
_ga2 yılGoogle Analytics – Kullanıcıları ayırt etmek için kullanılır.Hayır
_gat_<property-id>1 dakikaGoogle Analytics – İstek hızını düşürmek için kullanılır.Hayır
_gid24 saatGoogle Analytics – Kullanıcıları ayırt etmek için kullanılır.Hayır
tk_ai24 saatJetpack – Jetpack tarafından veri toplanması amacıyla, yayıncının eşsiz belirtecini tutar.Hayır
tk_lr1 yılJetpack – Jetpack tarafından veri toplanması amacıyla, yayıncının eşsiz belirtecini tutar.Hayır
tk_or5 yılJetpack – Jetpack tarafından veri toplanması amacıyla, yayıncının eşsiz belirtecini tutar.Hayır
wp-settings-{user_id}1 yılBir kullanıcının wp-admin yapılandırmasını tutmak için kullanılır.Evet
wporg_logged_in
wporg_sec
Oturum açarken “Beni hatırla” seçeneğini işaretlerseniz 14 gün. Aksi takdirde oturum.Geçerli ziyaretçinin WordPress.org kullanıcısı oturumu açmış olup olmadığını kontrol etmek için kullanılır.Evet
wporg_locale1 yılBir kullanıcının yerel yapılandırmasını sürdürmek için kullanılır.Evet

make.wordpress.org

ÇerezSüreAmaçYalnız oturum açmış kullanıcılar?
welcome-{blog_id}Kalıcıİlgili blogun en üstündeki “Hoş geldiniz” iletisinin açık ya da kapalı olmasıyla ilgili tercihinizi kaydetmek için kullanılır.Hayır
showComments10 yılSiteyi okurken, yorumların görüntülenmesi ya da gizlenmesiyle ilgili tercihinizi kaydetmek için kullanılır.Hayır

*.trac.wordpress.org

ÇerezSüreAmaçYalnız oturum açmış kullanıcılar?
trac_form_tokenOturumSiteler arası istek sahteciliği koruması (CSRF) için güvenlik anahtarı olarak kullanılır.Hayır
trac_session90 günAnonim oturum bilgilerini tutmak için kullanılır.Hayır

codex.wordpress.org

ÇerezSüreAmaçYalnız oturum açmış kullanıcılar?
codexToken6 ayGüncel ziyaretçinin, oturum açmış bir WordPress.org kullanıcısı olup olmadığını denetlemek için kullanılır. Yalnız oturum açarken ““Beni hatırla” seçeneği işaretlenirse kaydedilir.Evet
codexUserId
codexUserName
6 ayGeçerli ziyaretçinin WordPress.org kullanıcısı oturumu açmış olup olmadığını kontrol etmek için kullanılır.Evet
codex_sessionOturumGeçerli ziyaretçinin WordPress.org kullanıcısı oturumu açmış olup olmadığını kontrol etmek için kullanılır.Evet

*.wordcamp.org

ÇerezSüreAmaçYalnız oturum açmış kullanıcılar?
camptix_client_stats1 yılWordCamp sitesinin biletler sayfasında tekil ziyaretçileri izlemek için kullanılır.Hayır
wp-saving-post1 günDüzenlenmekte olan yazının, kaydedilmiş bir yazı olup olmadığını izlemek için kullanılır. Yazı kayıtlıysa kullanıcının işlemi geri almasını sağlar.Evet
comment_author_{hash}347 gün“Sonraki yorumlarım için bu tarayıcıda adım, e-posta adresim ve web sitesi adresim kaydedilsin.” seçeneği işaretlenmiş ise, yorum yazarının adını izlemek için kullanılır.Hayır
comment_author_email_{hash}347 gün“Sonraki yorumlarım için bu tarayıcıda adım, e-posta adresim ve web sitesi adresim kaydedilsin.” seçeneği işaretlenmiş ise, yorum yazarının e-posta adresini izlemek için kullanılır.Hayır
comment_author_url_{hash}347 gün“Sonraki yorumlarım için bu tarayıcıda adım, e-posta adresim ve web sitesi adresim kaydedilsin.” seçeneği işaretlenmiş ise, yorum yazarının adresini izlemek için kullanılır.Hayır
wp-postpass_{hash}10 günBir yazı parola korumalıysa oturumu korumak için kullanılırHayır
wp-settings-{user}1 yılKullanıcının wp-admin ayarlarını saklamak için kullanılırEvet
wp-settings-time-{user}1 yılHangi wp-settings-{user} ayarlandığı zamanEvet
tix_view_token2 günGizli CampTix içeriğini yöneten oturum için kullanılırHayır
tk_aiTarayıcı varsayılanıİzleme için kullanılırHayır
jetpackStateOturumJetpack durumunu korumak için kullanılırEvet
jpp_math_passOturumKullanıcının, oturum açarken matematik sorusunu doğru yanıtladığını denetler.Hayır
stnojs2 günKullanıcı JavaScript çalıştırılmasını istemiyorsa hatırlansınHayır
wordpress_logged_in_{hash}OturumKullanıcı oturumu hatırlansınEvet
wordpress_test_cookieOturumÇerez kaydedilebiliyor mu sınaHayır

Çerezleri Denetlemek

Ziyaretçiler, çerez kullanımını sınırlamak veya kaydedilmesini tamamen engellemek isteyebilir. Çoğu tarayıcı, depolanma süreleri gibi, çerez davranışını denetlemenin yollarını, yerleşik işlevsellik veya üçüncü taraf eklentileri kullanarak sağlar.

Çerezlerin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında ayrıntılı bilgi almak için aboutcookies.org adresine bakabilirsiniz. Reklam çerezleri ve bunların nasıl yönetileceği hakkında ayrıntılı bilgi almak için youronlinechoices.eu (AB merkezli) veya aboutads.info (ABD merkezli) adresine bakabilirsiniz.

Bazı özel ilişik kesme programları burada bulunabilir:

Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Çerezlerin kullanımını kısıtlamanın ya da devre dışı bırakmanın sitelerin işlevselliğini sınırlandırabileceğini ya da doğru çalışmalarını engelleyebileceğini unutmamak önemlidir.

Veri Sahibi Olarak Haklarınız

Her zaman için verilerinize erişme hakkınızı kullanabilirsiniz. Buna ek olarak, ilgili şartlar yerine getirildiği takdirde Kanun’un 11. maddesinde yer alan haklarınızı ve şu haklarınızı da kullanabilirsiniz:

  • Düzeltme hakkı
  • Silme hakkı
  • İşlemeyi kısıtlama hakkı
  • Yetkili veri koruma denetim kurumu üzerinden bir şikayet oluşturma hakkı
  • Veri taşınabilirliği hakkı (25 Mayıs 2018 itibariyle)

İtiraz hakkı
Kişisel verilerinizin, Art’s Magazin’in yasal bir faydaya sahip olduğu zeminde işlenmesine ilişkin etkinlikler söz konusu olduğunda, içinde bulunduğunuz özel durum sonucunda oluşan gerekçeler dolayısıyla, her zaman için kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz hakkınız bulunmaktadır.

Art’s Magazin, verilerin işlenmesine ilişkin olarak korunması gereken ve çıkarlarınızın, haklarınızın ve özgürlüklerinizin üzerinde yer alan önemli bir gerekçe olduğunu kanıtlayamadığı ya da bu işlem yasal hak taleplerde bulunmak, bu talepleri kullanmak ya da savunmak gibi amaçlara hizmet etmediği sürece Art’s Magazin verilerin işlenmesini durduracaktır.

Kişisel verilerinizin işlenmesine onay vermeniz halinde, bundan böyle geçerli olmak üzere bu onayınızı geri çekebilirsiniz.

Kanun kapsamında, kişisel verilerinizle ilgili her türlü talep, şikâyet ve önerilerinizi, kimliğinizi tevsik edici belgeler ve talebinizi içeren dilekçeniz ile aşağıdaki adresimize ulaştırabilir veya güvenli elektronik imza kullanmak suretiyle şirketimizin yardim@artsmagazin.com – admin@artsmagazin.com kayıtlı elektronik posta adresine gönderebilirsiniz.


Gizlilik Politikası ve Çerez Politikası | Art’s Magazin 

Gizlilik Politikası ve Çerez Politikası | Art's Magazin


 
 

 

 
 
 

Bu web sitesi ile ilgili işlemlerde T.C. İzmir Mahkemeleri Yetkilidir.

Giriş Yap

Arts Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!