Kritik alanlarda birçok şirket sınıfta kaldı! Şirketlerin zelzele ve kriz anında bağlantı planı yok!
İSTANBUL (İGFA) – Mercer’in, iş dünyasının zelzele üzere doğal afetlere hazırlık seviyesini ölçen anketi, Türkiye’deki şirketlerin bu hususta yetersiz olduğunu gösterdi. Sarsıntı riski yüksek bir coğrafyada faaliyet gösteren firmaların, çalışan güvenliği ve operasyonel sürdürülebilirlik için daha fazla adım atması gerektiği vurgulandı.
Anket sonuçlarına nazaran, firmaların yalnızca yüzde 16’sı büsbütün uzaktan çalışma modelini pahalandırıyor. yüzde 70’i kent değiştirmek isteyen çalışanlara takviye sağlarken, yüzde 99’u merkez ofisini öbür bir kente taşımayı planlamıyor.
DEPREM ÇANTASI VE BİNA GÜVENLİĞİNDE EKSİKLİK
Firmaların yüzde 64’ü ofiste zelzele çantası dağıtmazken, yüzde 19’u bu hususta aksiyon aldı, yüzde 17’si dağıtmayı düşünüyor. Konut için sarsıntı çantası dağıtan firmalar yüzde 13’te kalırken, yüzde 76’sı bu dayanağı sunmuyor. Çürük bina raporu olan çalışanlara taşınma yardımı yapmayan firmaların oranı da yüzde 64. Yalnızca yüzde 19’u takviye veriyor, yüzde 17’si planlıyor.
Acil durum irtibat planı olan firmaların oranı yüzde 51. yüzde 27’si plan yapmayı düşünürken, yüzde 22’sinin hazırlığı yok. İrtibat kanalları ortasında WhatsApp, SMS ve e-posta öne çıkıyor. Eğitimde ise yüzde 60’ı istekli takımlara afet eğitimi sağlıyor, yüzde 15’i planlıyor, yüzde 25’i ise rastgele bir adım atmıyor.
Bazı firmalar, ek ofis açma, arama kurtarma araçları temini, alarm sistemleri, tatbikatlar, fiyatlı müsaade siyasetleri ve barınma tahlilleri üzere düzgün uygulamalarla öne çıkıyor.
Mercer Doğu Akdeniz CEO’su Dinçer Güleyin, “Deprem, iş dünyası için bir hazırlık ve liderlik testi. Şirketler, çalışan güvenliği ve operasyonel süreklilik için afet idaresini önceliklendirmeli. Riskleri yönetmek artık bir tercih değil, sorumluluk” dedi.
En Şimdiki Haberler için Art’s Magazin‘in ziyaret edin

Yorumlar kapalı.