2024 NFT Özeti: Son Zamanlarda NFT Dünyasında Neler Oluyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 NFT Özeti: Son Zamanlarda NFT Dünyasında Neler Oluyor?

Kripto Haberleri – NFT şirketi Yuga Labs, tüm içerik üreticilerine telif hakkı ödenmesine imkan vermeyen NFT pazar yerlerinden koleksiyonlarını kaldırıyor.

Table of Contents

Toggle

2024 NFT Özeti: Son Zamanlarda NFT Dünyasında Neler Oluyor?

Yuga’nın bazı NFT koleksiyonları yalnızca içerik üreticilerinin telif haklarına saygı gösteren pazarlarda alınıp satılabilecek. 26 Şubat’ta X’te yapılan açıklamada, çok sevilen Bored Ape Yacht Club (BAYC) ve Mutant Ape Yacht Club (MAYC) koleksiyonlarının yaratıcısı olan şirket böyle bir karar aldığını duyurdu.

Telif Hakları, İçerik Oluşturucuların Bu Alanda Eğlenceli, Tuhaf Ve Yenilikçi Aktivasyonlar Geliştirmesini Sağlayan Can Simididir.

Yuga Labs

Bununla birlikte, Yuga Labs telif ücreti almayan pazaryerlerine desteğini kesecek, ancak bu durum NFT koleksiyonlarının yalnızca bir kısmını etkileyecek. Telifle filtrelenmiş koleksiyonları arasında Otherside, 10KTF, HV-MTL, Sewer Passes ve daha fazlası yer alıyor.

NFT’lerin Sanal Varlık Olarak Görülmesi İçin Çabalar Devam Ediyor

Bunun yanı sıra NFT’lerin sanal varlık olarak tanınıp tanınmayacağı konusu Güney Kore’nin mali düzenleyicileri ve SEC Başkanı Gary Gensler arasında görüşülecek. Edaily adlı yerel medya kuruluşu 26 Şubat’ta yayınladığı bir haberde, Güney Kore Mali Denetim Servisi (FSS) Başkanı Lee Bok-hyun’un Mayıs ayında Gensler ile görüşmelere başlayacağını bildirdi. Haberde, şu anda ülkede NFT’ler için kesin bir yasal tanım bulunmadığının altı çiziliyor.

Öte yandan, iddialara göre ABD Hava Kuvvetleri’nde görevli bir siber analist Solana’da bulunan iki NFT koleksiyonunu yatırımcıları dolandırmak için kullandı. 24 yaşındaki Hava Kuvvetleri analisti Devin Alan Rhoden ve 20 yaşındaki Berman Jerry Nowlin Jr. hakkında 21 Şubat’ta elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama için komplo kurma suçlamaları yapıldı. İkilinin suçlu bulunması halinde federal hapishanede beş yıla kadar hapis yatmaları söz konusu olabilir. Yatırımcıları NFT’ler karşılığında en az 300.000 dolar tutarında kripto para transferi yapmaları için kandıran ikili, Solana merkezli Undead Apes, Undead Lady Apes ve Undead Tombstone adlı üç NFT koleksiyonu oluşturdu.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

Kripto Haberleri ve Gündemini Takip Etmek İçin Crypto Data Space‘i Ziyaret Edin

Kripto Haberleri

2024 NFT Özeti: Son Zamanlarda NFT Dünyasında Neler Oluyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Arts Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!