2024 Yarılanmasının Farklı Olacak Olmasına Dair Sebepler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 Yarılanmasının Farklı Olacak Olmasına Dair Sebepler

Kripto Haberleri – Kripto para topluluğunda yaklaşan BTC yarılanması büyük bir sabırsızlıkla bekleniyor. ABD spot Bitcoin ETF’lerinin ortaya çıkması, aktif BTC arzı ve bunların piyasa üzerindeki önemli etkisi nedeniyle Coinbase analistlerine göre bu süreç diğerlerine hiç benzemeyecek.

Table of Contents

Toggle

2024 Yarılanmasının Farklı Olacak Olmasına Dair Sebepler

Bitcoin’in yarılanma sürecinin enflasyonu azaltması ve fiyatını etkilemesi öngörülüyor. Bununla birlikte yatırımcılar, Bitcoin’in yarıya indirilmesinden sonraki potansiyelini tam olarak görebilmek için arz ve talep arasındaki ilişkiye dikkatle bakmalıdır.

Beklenmedik bir şekilde, BTC’nin aktif arzı 2023’ün 4. çeyreğinin başından itibaren önemli ölçüde artarak ETF’lere toplam girişleri aşan 1,3 milyonluk bir kazanç sağlamıştır. Söz konusu dönüşüm, kurumsal yatırımcıların ETF’ler aracılığıyla sürece dahil olmasıyla daha da karmaşık hale gelen piyasa hareketlerinde daha derin bir değişikliğe işaret etmektedir.

Bitcoin ETF’leri Mevcut Döngüyü Etkiliyor

Genellikle Bitcoin arzı azaldığında fiyatlarda bir artış yaşanacağı beklentisi oluşur. Ne var ki, bu tür varsayımların mevcut döngü çerçevesinde yeniden değerlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Madencilerin satış işlemlerindeki karmaşıklıklar, uzun vadeli yatırımcı davranışları ve Bitcoin teminat kullanımından kaynaklanan likiditenin hepsi göz önünde bulundurulmalıdır. Bununla birlikte, spot Bitcoin ETF‘lerinin ortaya çıkmasıyla durum önemli ölçüde değişmiştir. Zira bu finansal ürünlere yönelik yoğun girişler yatırımcıların bu konuya bakış açısında değişikliğe yol açmıştır.

Gerçekten De Bu Döngü Farklı Olabilir. ABD Spot Bitcoin ETF’lerine Sürekli Günlük Net Girişler, Varlık Sınıfı İçin Büyük Bir İtici Güç Olmaya Devam Ediyor. Bununla Birlikte Bu Durum, Talebin Bu Piyasadaki Satış Baskısını Geride Bırakacağı Bir Arz Sıkışıklığı Senaryosuna Girmek Üzere Olduğumuzu Göstermez.

Coinbase Analistleri

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

Kripto Haberleri ve Gündemini Takip Etmek İçin Crypto Data Space‘i Ziyaret Edin

Kripto Haberleri

2024 Yarılanmasının Farklı Olacak Olmasına Dair Sebepler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Arts Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!