122.5 Milyon Dolarlık Ön Satış Dolandırıcılığında Hile Planlarını Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

122.5 Milyon Dolarlık Ön Satış Dolandırıcılığında Hile Planlarını Açıkladı

Kripto Haberleri– Blockchain araştırmacısı ZachXBT kısa süre önce X’te ayrıntılı bir gönderide Solana yatırımcılarını hedef alan bir dizi dolandırıcılığı ortaya çıkardı. ‘Sartoshi0x‘ kullanıcı adı altında faaliyet gösteren bir dolandırıcı, gizlice bir ön satışta toplanan SOL’un %62’sini, toplamda 7.000 SOL’u cebe indirdi ve vaat edilen tokenleri yatırımcılara dağıtamadı.

122.5 Milyon Dolarlık Ön Satış Dolandırıcılığında Hile Planlarını Açıkladı

Başka bir dolandırıcılık, Haziran 2023’te sahte bir Jared hesabının yatırımcıları 440.000 dolar dolandırdığı önceki bir olayı anımsatan, iyi bilinen kripto figürü Jared MEV’i taklit eden sahte bir kullanıcı olan “Jared_eth”i içeriyordu.

Başka bir örnekte, “bluekirbyftm” adlı bir kullanıcı, projeyi satış öncesi toplanan fonlarla kaçtı ve eylemlerini haklı çıkarmak için saçma bir makale yayınladı.

ZachXBT’nin 19 Mart’taki soruşturması, Solana merkezli meme coinlerinde artışı ortaya çıkardı ve 27 çeşit dolandırıcılığı ortaya çıkardı daha sonrasında 122,5 milyon dolar değerinde 655.000’den fazla SOL tokenini kurtardı. Dolandırıcılar, yatırımcıların cüzdanlarından doğrudan fon çalan “cüzdan boşaltma” işlevleri de dahil olmak üzere çeşitli yöntemler uyguladılar. Kurbanlardan biri, cüzdanlarını sahte bir ön satış web sitesine bağladıktan sonra 1,2 milyon dolarlık büyük bir zarar yaşadı.

Tweets by vombatus_eth

Belirlenen dolandırıcılar arasında, ‘Vombatus_eth‘ isimli kişi, 13.000 SOL toplamış bir ön satıştan sonra başka bir token’i ‘rug pulling‘ yöntemiyle dolandırdı ZachXBT’nin bulguları, kripto para yatırımındaki risklerin keskin bir hatırlatıcısı olarak hizmet ediyor ve hem yetkilileri hem de yatırımcıları bu dolandırıcılıkların sonuçlarıyla yüzleşmeye teşvik ediyor.

Kripto Haberleri ve Gündemini Takip Etmek İçin Crypto Data Space‘i Ziyaret Edin

Kripto Haberleri

122.5 Milyon Dolarlık Ön Satış Dolandırıcılığında Hile Planlarını Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Arts Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!